Ik wist niet dat je nu ook een visum nodig hebt om naar Turkije te reizen. Ik wil gewoon op vakantie naar het strand in een hotel. Ook daarvoor heb je nu een visum nodig. Je kan dit voor Nederlanders bestellen via visumbuitenland.nl/turkije

Dit visum is 180 dagen geldig en kan je gebruiken voor zowel vakantie als zaken doeleinden. Let wel op, je kan maar 90 aaneengesloten dagen in Turkije verblijven en je Nederlands paspoort moet nog lang genoeg geldig zijn. Zijn de 90 dagen voorbij, dan moet je het land uit. Je mag natuurlijke meerdere keren naar Turkije zolang je de totale 180 dagen niet overschrijdt.

Je mag op vakantie gaan maar je mag niet gaan werken. Dus lokaal betaald worden voor de uitgevoerde taken. Je mag wel op zakenreis gaan. Business doen mag altijd.

Deze website vraagt iets meer dan de 20 dollar die de Turkse overheid vraagt maar je hebt wel een goede service, contactnummer en een gebruiksvriendelijk betalingssysteem.

Let wel op bij de aanvraag. Je kan namelijk de gegevens niet wijzigen. Heb je een verkeerd adres opgegeven dan moet je gewoon een nieuwe aanvraag doen.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je steeds naar visumbuitenland.nl/turkije surfen en contact nemen via de contactpagina

Visum turkije