Ik zocht onlangs wat meer informatie over de tandheelkundige behandelingen dus ik googlede “kosten implantaat“. Want je raadt het al, ik heb zo’n tand waar altijd weer iets aan scheelt. En nu staat hij op het punt te breken.

Je vindt niet zo veel informatie op het net over de kosten van een implantaat maar gelukkig vond ik op deze site https://www.bogaardkliniek.nl/kosten-implantaat/ de juiste info.

Wat goed aan deze site van Bogaard Kliniek is is dat je steeds alle informatie krijgt alvorens aan de operatie te beginnen. Dat is ook het minste dat je kan verwachten van een specialist in gebitsreconstructie, zou je denken. Maar toch doen niet alle tandarts-implantologen dit; Je moet altijd alle informatie over de kosten vooraf krijgen. In het geval van een kroon, brug of implantaat betekent dit: de kosten van de behandeling, de kosten van de diagnose, de kosten van de eventuele nabehandeling en de kosten van de kroon, brug of implantaat zelf.

Zo zie je dat de kosten van 1 titanium implantaat en 1 kroon  1695 euro bedragen. Heb je 2 implantaten nodig en 2 of drie kronen is dit of wel 2595 voor 2 kronen en 2995 voor een driedelige brug.

Een eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Je kan ook opteren voor Zirkonium in plaats van Titanium maar deze zijn wel duurder.

Indien er voorbereidende handelingen noodzakelijk zijn zoals pre-implatologische behandelingen, een CBCT-scan, een botopbouw of sinuslift dan wordt u daarvan vooraf geïnformeerd want deze zijn niet in deze standaard prijs inbegrepen.

Blij dat ik deze goede informatie vond over de kosten van een implantaat.

 

Nieuwe kroon – Kosten implantaat